Home Portret

Portret

Het Portret, elke zondagochtend van 11 tot 12 uur. Herhaling op maandagavond om 20 uur.

In Hofstreek Portret staat tijdens een één uur durend programma een bekende of minder bekende inwoner uit de Hof van Twente centraal. De gast is vooral aan het woord en vertelt zijn of haar levensverhaal, wat hem of haar bezighoudt en waarom dat zo is. De muzikale omlijsting bestaat uit de favoriete platen van de gast zelf. Kortom, het ideale luisterprogramma voor de zondagochtend! Op deze pagina vind je de laatste uitzendingen, alle overige uitzendingen zijn op te vragen: info@hofstreek.nl.

 

Zondag 30 april 2017 Renate Versteegen

Zondag 30 april 2017 wass Renate Versteegen te gast in Portret bij Hofstreek FM. De van oorsprong Deldense staat in Goor bekend als fanatieke wagenbouwer. Met haar klassieke balletachtergrond heeft ze het nodige artistieke en creatieve talent. Dat kan ze ook kwijt in haar grote passie – haar werk. Renate is nu ruim een jaar de drijvende kracht achter ‘De Baronie’, een zaak waar mensen terecht kunnen voor alles op het gebied van handwerken etc. Waar ze haar man ontmoette, wat troostdekens zijn, welke muziek ze het liefst luistert – u hoort het zondagmorgen om 11 uur bij Hofstreek FM, herhaling maandagavond 20 uur. De presentatie is in handen van Linda van Ingen, Alfons Ruiter verzorgt de techniek.

Zondag 23 april 2017 Marinus Geelen

Marinus is in Albergen geboren op 1 mei 1946 als 8e kind binnen een boerengezin van 11 kinderen. Na de middelbare school is hij gaan werken bij Akzo en heeft daar de 40 dienstjaren vol gemaakt. In 2006 is hij met vervroegd pensioen gegaan. Vanaf 2010 is hij zich gaan verdiepen in de genealogie van de familie Geelen in Twente, zo is het hem gelukt terug te gaan tot het jaar 1615.Dit en nog veel meer kunt U zondag a.s. van hem zelf horen. De muziek, die gedraaid wordt is door hem uitgezocht. Presentatie: Henk Klooster.

Zondag 16 april 2017 Erwin Zwierink

Zondag 1e Paasdag zal Erwin Zwierink om 11:00 uur onze gast in Portret zijn. Geboren en getogen in ​Goor ging hij na de lagere- en middelbare school doorlopen te hebben naar de Rijksuniversiteit Groningen en studeerde daar bedrijfseconomie. Na enige jaren bij diverse bedrijven gewerkt te hebben is hij in 2009 bij Aqua+ terechtgekomen en werkt daar heden ten dage nog. Ongetwijfeld kennen velen hem als voorzitter van het Goorse School- en Volksfeest maar hij heeft ondanks zijn schaarse tijd nog meer hobby’s. Presentatie: Olf Brunink.

Zondag 9 april 2017 Jan Paul Gelen

Paul Gelen is geboren en getogen in Goor. Alhoewel hij een heel ander beroep wilde uitoefenen, werd hij stukadoor, waarbij hij een eigen zaak begon en nu bijna het 12 1/2 jarig jubileum viert met zijn stukadoorsbedrijf. Hij houdt van de hengelsport, maar heeft helaas weinig tijd om te gaan vissen. Want werken is zijn hobby, zoals hij zegt. De muziek die u hoort tijdens de uitzending heeft hij zelf uitgezocht. Presentatie: Paula van der Helm.

Zondag 2 april 2017 Jan Dirk Zorge

zondag is Jan Dirk Zorge te gast in het Hofstreek Radioportret. Hij is een rasechte Goorenaar. Hij is sinds mensenheugenis lid van de Goorse Biertent Rellie. Hij is eigenaar van ZTD, Zorge Transport Diensten, in Goor. Daarover en nog veel meer zal aanstaande zondag 2 april aan de orde komen vanaf 11.00 uur op Hofstreek FM. Wat zeker besproken zal worden zijn, zijn bemoeienissen met de veteranen dag die op 8 april zal worden gehouden. En uiteraard de muziekkeuze is ook van hem. Presentatie Geert Wolff.

Zondag 26 maart 2017 Frank Stevens

 
Frank is geboren en getogen in Goor. Hij is vader van een dochter van 17 en een zoon van 15 jaar. Sinds vorig jaar is hij lid van de gemeenteraad namens de SP. Daarnaast is hij ook actief in het Goorse verenigingsleven. Hij is een fervent sporter en dan vooral tennis.Ook is hij lid van de GUS (Goorse Wiskyclub) Hij is muziekliefhebber en dat zal wel blijken uit de muziekkeuze, die hij gemaakt heeft.
Dit en nog veel meer van Frank zal zondag de revue passeren. Presentatie: Henk Klooster.

Zondag 19 maart 2017 Hannie Rohaan

Geboren en getogen in Nunspeet ging Hannie Rohaan na de lagere- en middelbare school doorlopen te hebben naar de sociale academie in Hengelo richting cultureel werk. Ze is getrouwd en als moeder van 4 kinderen en we kennen haar inmiddels al een hele tijd als fractievoorzitter van Gemeente Belangen. Tijdens ons gesprek zult u ontdekken dat deze vrouw een bestuurlijke duizendpoot is. Als hobby’s heeft zij: fietsen, strandwandelingen maken, actieve vakanties, lezen, theater bezoeken etc.. Het programma wordt omlijst door de door haar gekozen muziek. Presentatie: Olf Broenink.

Zondag 12 maart 2017 Faffie Reintjes-Melief

Zondag 12 maart is Faffie Reintjes-Melief het middelpunt in het Portret op Hofstreek FM. Faffie is geboren in Zevenbergsche Hoek en via vele omzwervingen kwam ze terecht in Diepenheim. Ze is o.a. werkzaam geweest als Orthopedagogisch medewerkster kinderpsychiatrie bij het UMCG.  Stilzitten is iets waar ze moeite mee heeft en vrijwilligerswerk staat bij haar dan ook hoog in het vaandel. In het verleden deed ze dat o.a. voor de Hospice in Hilversum. Momenteel zit ze in de ledenraad van de RABO bank en is ze als vrijwilliger betrokken bij de  Twentsche Golfclub. Samen met haar man Robert Jan woont ze in op erve Nijland. Over hoe het leven in het Twentse coulisselandschap haar bevalt gaat ze in gesprek met Ivan Borghstijn

Zondag 5 maart 2017 Sylvia Pierik

Zondag 5 maart is Sylvia Pierik (42) te gast in Portret bij Hofstreek FM. Sylvia runt samen met haar schoonfamilie hotel Hof van Twente in Hengevelde. Met het woord ‘gastvrijheid’ valt zowel haar persoon als haar werk uitstekend samen te vatten.Viel het haar niet lastig om ‘in te trouwen’ in het gerenommeerde familiebedrijf, nota bene in zo’n hechte gemeenschap als de Hengeveldse? Hoe is het om haar drukke functie te combineren met een jong gezin? Wat doet Sylvia daarnaast nog? Welke muziek brengt ze mee? U hoort het allemaal zondag 5 maart. Presentatie: Linda van Ingen.

Zondag 26 februari 2017 Bart Hissink

Zondag a.s. 26 februari is Bart Hissink uit Goor te gast in het programma Portret van Hofstreek FM. Bart is de laatste tijd vaak in het nieuws geweest om medicinale cannabis gelegaliseerd te krijgen. Hij is namelijk gewond geraakt tijdens een rally in België. Hierdoor heeft hij een niet aangeboren hersenletsel opgelopen. Begrijpelijk dat dit een zware wissel op zijn leven heeft getrokken. Om de pijn te bestrijden heeft hij baat bij cannabis. Dit en nog veel meer uit het leven van Bart zullen de revue passeren tijdens het één uur durende gesprek met Bart Hissink. Ook wordt de favoriete muziek van hem gedraaid. Presentatie: Henk Klooster

Zondag 19 februari 2017 Pastor Oortman

Geboren en getogen in Haaksbergen. Hij ging na de lagere- en middelbare school naar de universiteit en werd meester in de rechten en wel advocaat. Hij richtte een advocatenkantoor op, maar bleef met de prangende vraag zitten of hij dit wel wou blijven doen. Hij twijfelde en een eventuele priesterschap werd steeds aantrekkelijker. Het duurde dan ook niet zo lang of hij wijdde zich aan de studie voor priester. Hij heeft zijn studie met succes afgerond is nu priester en voelt zich daar gelukkig bij.  Als hobby heeft hij naast lezen en muziek luisteren koken als hobby. Het belooft een interessant portret te worden. De muziek tussendoor is zijn keuze. zondagmorgen 19 februari om 11:00 uur op HofstreekFM en luisteren naar Portret. Presentatie: Olf Broenink
 

Zondag 12 februari 2017 Grootmeester Bonne Kuitert

Bonne Kuitert is een veelzijdig man. Werkte o.a. als directeur bij ING, is voorzitter van Caritas, is lid van Odd Fellows, waar hij grootmeester is. Heeft zitting in de Raad van Toezicht Attent zorg en behandeling. Hij reist veel, houdt van muziek uit alle landen. Ook is hij een verzamelaar van inktpotten, autootjes en atlassen. Hierover praat hij zondagochtend 12 februari om 11.00 uur bij Hofstreek FM in het programma Portret. Techniek: Alfons Ruiter, Presentatie: Paula van der Helm

Zondag 5 februari Aïda Winkelhorst

ID002915.jpg

Theo Nollen is al ruim 70 jaar bakker en nog steeds is hij actief. Hij is als een plaatselijke bakker begonnen en nu uitgegroeid tot … Ook is hij dit jaar 60 jaar lid van het kerkkoor.
Dit en nog veel meer zal zondag a.s. aan de orde komen. Presentatie: Henk Klooster

Zondag 22 januari 2017 René van Ommen

Zondag 22 januari is  René van Ommen te gast in Portret.
Geboren en getogen in Goor is hij van baby uitgegroeid tot een uitstekende ondernemer. Dat heeft hem niet weerhouden om ook het nodige vrijwilligerswerk op te knappen. Nog steeds is hij medevoorzitter van de voetbalclub SV. Hector. Zijn “portret” wordt omlijst met zijn eigen meegenomen muziek, kortom weer een interessant en luisterrijk uurtje.
Presentatie: Olf Broenink.

Zondag 15 januari 2017 Jolanda Berenschot

 

Jolanda houdt van hardlopen en knutselen. Alhoewel haar opleiding mode en kleding was, is ze toch een heel andere kant opgegaan, want ze werkt nu al 25 jaar met veel plezier bij slagerij Kastelijn in Diepenheim. Daarover en nog veel meer over haar leven vertelt ze zondagochtend 15 januari om 11.00 uur in Portret, en de muziek die u hoort is haar eigen keuze. Presentatie: Paula van der Helm.

Zondag ;8 januari 2017 Hennie Koens

Hennie Koens uit Diepenheim nam in december afscheid van de Prins Constantijnschool in Goor. Ze is nu met pensioen, maar van rusten op haar lauweren zal waarschijnlijk weinig terecht komen. Zo neemt Hennie Koens eens per week de trein naar Amsterdam om op haar kleinkinderen te passen. Ze draagt het milieu een warm hart toe en ontving daarom bij haar afscheid het gemeentelijk ‘duurzaamheidscompliment’. Wilt u meer weten over bijvoorbeeld de hobby’s en muzieksmaak van onze gast? Luister dan op zondag 8 januari om 11.00 uur naar Portret bij Hofstreek FM. Presentatie: Linda van Ingen.

Zondag 18 december 2016 Herman Kalter

Zondag 18 december is Herman Kalter uit Delden gast in het programma Portret van Hofstreek FM.De heer Kalter is in 1954 geboren in Hengelo. Al vroeg was hij politiek bewust. Via de PPR is hij bij de SP terecht gekomen. In 2014 werd hij fractievoorzitter van de SP in de Hof van Twente. In het dagelijks leven is hij zelfstandig controller. Door de week werkt hij vol voor een organisatie in Amsterdam, die zich vooral richt op de gezondheid van drugsgebruikers. In zijn vrije tijd is hij reisbegeleider en dan vooral naar de noordelijke landen. Dit en nog veel meer zullen zondag a.s. aan de orde komen. Presentatie: Henk Klooster.

Zondag 11 december Henk de Leeuw 2016

Zondag 11 december zal Henk de Leeuw onze gast in Portret zijn. Hij is via een lange weg architect geworden. Doorzetting en lange adem kenmerken deze Fries en hij zal over deze weg vertellen. Naast vrijwilliger heeft hij nog een aantal hobby’s waaronder fotograferen en fietsen. Het belooft een mooi portret te worden. De muziek tussendoor is zijn keuze. Presentatie: Olf Broenink

Zondag 4 december 2016 Adel Ali

Adel Ali is geboren in Irak en kwam in 1992 naar Nederland. Na veel omzwervingen woont hij nu in Goor, waar hij een winkel in telefoons en aanverwante zaken heeft. Doet aan fitness en zwemmen en zijn winkel werd onlangs tot de gezelligste winkel van Goor onderscheiden. Luister dus zondag 4 december om 11.00 uur naar Adel en wat hij allemaal zal vertellen over zijn leven. De muziek die u hoort heeft hij zelf uitgezocht. Presentatie: Paula van der Helm