Delden – Museum No Hero heeft op een veiling bij Christie’s Parijs 30 ontwerpen van couturier Yves Saint Laurent voor Catherine Deneuve verworven. De avondjaponnen, pakjes, jassen en jurken van de legendarische actrice, gedragen tijdens festivals, gala’s en prijsuitreikingen.Deneuve (1943) geldt als één van de grootste sterren van de Franse cinema. Haar doorbraak kwam in 1964 met de film Les Parapluies de Cherbourg. De tientallen films waarin zij daarna speelde ontvingen veelvuldig internationale prijzen. Zij had spraakmakende affaires met regisseur Roger Vadim en acteur Marcello Mastroianni. Maar vooral is de actrice bekend als internationaal stijlicoon – en altijd gekleed door haar goede vriend Yves Saint Laurent.

Delden – iedere woensdag t/m zondag 11.00 – 17.00 uur – entree € 12,50

Voor meer informatie bekijk wwww.museumnohero.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.