Medisch Spectrum Twente (MST) is van start gegaan met Health Monitor voor mensen die lijden aan IBD, ofwel chronische ontstekingsziekten van de darmen zoals Crohn en colitis ulcerosa. Hiermee meet MST hoe patiënten hun gezondheid en de omgang met hun ziekte ervaren. Dankzij deze gegevens, aangevuld met medische gegevens en de antwoorden op andere vragenlijsten, kunnen de artsen en verpleegkundigen zorg op maat bieden voor elke patiënt.
Dit past bij de ambitie van Medisch Spectrum Twente om concrete stappen te zetten op het gebied van waardegedreven zorg. Bij waardegedreven zorg kijkt de zorgverlener niet alleen naar de meest efficiënte behandeling, maar ook naar de gezondheidsbeleving van de patiënt. Hierdoor kun je kijken of een behandeling ook echt waarde kan toevoegen voor de patiënt. Health Monitor levert op deze manier een grote bijdrage aan zorg op maat en effectief gebruik van geneesmiddelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.