Goor – Van 20 – 25 april a.s. komt de Big Band van de University of Culture and Art uit Kiev naar Goor voor een optreden tijdens het Big Band Festival, dat plaats vindt op de 2e Paasdag. Het orkest komt naar Goor op uitnodiging van de Vereniging Hof van Twente – Kiev-Pechersk.Het is dit jaar precies 30 jaar geleden dat de eerste contacten tussen Kiev en Goor zijn ontstaan bij gelegenheid van een muzikale uitwisseling van de thans 100 jarige muziekvereniging Apollo uit Goor met het Staatsharmonie orkest uit Kiev. In de afgelopen 30 jaar zijn er door de vereniging diverse muzikale en andersoortige uitwisselingen tussen Goor en Kiev georganiseerd.
De Big Band uit Kiev bestaat uit 24 uitstekende muzikanten en staat onder leiding van de 72 jarige dirigent
Grigory Postoj. Deze heeft met zijn orkest in de voorbije jaren al meerdere keren in Goor opgetreden.
Het orkest zal op Tweede Paasdag enkele keren te zien en te beluisteren zijn op de podia van het Big Band
Festival en zij zullen daar ook enkele nummers samen spelen met de Big Band van Apollo.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.