Goor – Jan Hendrik Lodeweges kocht in 1849 van de Marke Herike een klein stukje heidegrond en stichtte daar een huis met schuur op.Hij kocht er geregeld stukjes grond bij zodat in 1853 de omvang van z’n bedrijf al 3 hectare
bedroeg.Na de toedeling bij de markeverdeling, in 1861, werd dit 5½ hectare. Daarna groeide het verder uit
tot ruim 10 hectare in 1870. Vanaf die tijd werd het alleen maar minder. In 1882, toen het geheel op naam kwam van z’n dochter Joanna Carolina Lodeweges, de weduwe van J. ten Doeschate, bedroeg de omvang nog ruim 7½ hectare. Het werd weer meer toen de tweede echtgenoot van Joanna Carolina, Hendrik Jan Huiskes,
wat grond meebracht. In 1961 werd er achter het café een dependance gebouwd, terwijl het geheel werd uitgebreid met een feestzaal.
En nu anno 2019 gaat het pand van café en zaal Jachtlust binnenkort tegen de vlakte. Het pand en het perceel is aangekocht door het Goorse aannemingsbedrijf Haafkes (in de volksmond ‘kleine Haafkes’) dat op die plek tussen de drie en vijf woningen in het luxere segment op grote kavels wil plaatsen. Jachtlust zit al enige tijd dicht en er waren geen kandidaten om de horecabestemming over te nemen. Met de sloop komt een einde aan een rijke café-historie die terug gaat tot het jaar 1849. Toen was er op die plek al een herberg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.