Markelo – Door de politie Hof van Twente werden er afgelopen nacht controles uitgevoerd gericht op het veilig uitgaan in Markelo.

Aan het begin van de avond werd er in samenwerking met discotheek Dieka een drugscontrole gehouden. Bij deze actie werd een drugshond ingezet. De hond controleerde alle bezoeker op de aanwezigheid van verdovende middelen. Enkele bezoekers werden er uitgepikt door de hond en deze werden aan een uitgebreide fouillering onderworpen. Na fouillering bleken een aantal personen in het bezit van een gebruikershoeveelheid drugs te zijn.
Alle drugs werd inbeslag genomen en de overtreders werd de toegang tot Dieka geweigerd. Alle betrokkenen bleken meerderjarig en er werden geen aanhoudingen verricht. Zowel Dieka als de politie Hof van Twente willen met deze actie een duidelijk signaal afgeven tegen het bezit en gebruik van drugs.

Later op de avond werd het uitgaanspubliek gecontroleerd op alcohol- en drugsgebruik in het verkeer. Er werden diverse voertuigen gecontroleerd. Geen van de bestuurders bleek onder invloed te zijn.

Een bestuurder bleek nog boetes open te hebben staan. Deze boetes werden ter plaatse door hem betaald. Daarnaast werd er een taxi gecontroleerd die fors meer personen vervoerde dan was toegestaan. Tegen de chauffeur wordt proces-verbaal opgemaakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.