Goor – Vrijdag 14 december vindt wederom de Goorse Winter-Paardenmarkt plaats op het Schoolfeestplein, naast De Reggehof. De Goorse Paardenmarkt bestaat al sinds 1362. Daarmee is het de op één na oudste Paardenmarkt van het land. Qua omvang behoort het tot de top drie van alle Paardenmarkten in Nederland. Het trekt dan ook altijd veel bezoekers.

Om vier uur ’s ochtends worden de eerste marktkraampjes opgebouwd door de vrijwilligers. Voor dag en dauw komen handelaren vanuit het hele land naar Goor om op deze markt paarden en pony’s te kopen en te verkopen. Voordat de dieren op de markt worden toegelaten, krijgen ze een inspectie van de dierenarts. Daarnaast moeten de dieren voorzien zijn van een chip.
Voor bezoekers, die niet op zoek zijn naar een paard, is er ook voldoende te beleven.

De Reggehof opent om zes uur haar deuren, zodat de handelaren en bezoekers er terecht kunnen voor een kopje koffie met krentenwegge of een borreltje. Tussen 9.00 en 12.00 uur zal de Beltrumse Harmonicagroep zorgen voor gezellig deuntje muziek in de theaterzaal. n. Tot de middag is er namelijk een gezellige wintermarkt met diverse uiteenlopende artikele

De theaterzaal is te bereiken via de ingang aan de kant van de schoolfeesttoiletten.
Foto de Reggehof

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.