Goor – Na 59 jaar sluit de enige poelier noodgedwongen de deuren. Volgens eigenaresse Josefien Oolbrink is de winkel niet meer rendabel te krijgen. Steeds meer vaste klanten lieten de winkel de afgelopen periode links liggen. Consumenten lijken steeds vaker te kiezen voor het gemak van de supermarkt. En nemen de wat lagere kwaliteit op de koop toe.
De poelier aan de Grotestraat werd in 1959 geopend door Cuno Moormann. Josefien kwam als 18-jarig meisje in 1976 in dienst bij Moormann. Eerst bij Cuno en later bij zijn zoons Conrad en Jeroen. Jeroen stapte uit de winkel om zich te concentreren op de groothandel.Conrad deed de zaak in 2001 over aan de twee personeelsleden Johanna Zendman en Josefien Oolbrink. Johanna stopte vorig jaar maart al, omdat ze de pensioengerechtigde leeftijd had bereikt.
In de afgelopen 17 jaar werd onder de hoede van Johanna en Josefien de naam veranderd in Poelier le Coq, het interieur werd gemoderniseerd en het assortiment voortdurend aangepast aan de wensen van de consument. Zo werden er kant-en-klare maaltijden in eigen keuken bereid. Werd er naast kip- en wild- ook vleesproducten aangeboden. En werden er onder meer kazen, noten, olijven en sausjes verkocht.
De afgelopen periode is Josefien druk op zoek geweest naar overnamekandidaten maar dat is tot op heden niet gelukt. Mocht zich voor 1 januari 2019 geen kandidaat hebben gemeld dan wordt de inventaris van de winkel verkocht. De twee personeelsleden en de zaterdaghulp zullen op zoek moeten naar ander werk. En dat geldt ook voor Josefien, die niet van plan is bij de pakken te gaan neer zitten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.