Op vrijdagavond 30 november presenteert Ronald van de Vate zijn tweede Haanstra boek De zomerse FANFARE van 1958. In 2016, Haanstra zag 100 jaar eerder het levenslicht, publiceerde Van de Vate zijn eerste boek In het voetspoor van Bert Haanstra, een wandelgids met negen wandelingen waarvan de volgorde kan worden gezien als een levenstijdlijn van één van Nederlands grootste filmregisseurs. Een gebeurtenis waaraan Filmhuis Alleman destijds ook ruim aandacht besteedde.
Nu, twee jaar later, wordt Van de Vate geïnterviewd door oud Gorenaar én Haanstra liefhebber Bert Janssen, tevens verslaggever bij de TC/Tubantia. Na afloop worden twee Haanstra klassiekers op het witte doek vertoond; de korte docu Glas die voor Nederland de allereerste Oscar in de wacht sleepte en Fanfare, de tot nu toe op Turks Fruit na, best bezochte Nederlandse speelfilm ooit.

Tijdens deze avond is het mogelijk De zomerse FANFARE van 1958 aan te schaffen en te laten signeren door Van de Vate zelf. Dit alles vindt plaats in de Reggehof in Goor. Aanvang van de avond is 20.00 uur.

Bij de ticketprijs van € 6,- is koffie/thee voorafgaand aan de film inbegrepen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.