AMBT DELDEN – Op camping Westerholt in Ambt Delden wonen meerdere personen permanent die niet in de gemeente Hof van Twente staan ingeschreven. Dat is volgens de gemeente afgelopen donderdag gebleken bij een grote gecombineerde controle van gemeente, politie en diverse andere overheidsinstanties. „Daarnaast was er sprake van een aantal openstaande boetes en zijn enkele zorgkwesties aan het licht gekomen.”

Volgens een woordvoerder van de gemeente van de Hof van Twente gaan de genoemde zorgkwesties over vormen van zorg die bewoners zouden moeten krijgen (via de gemeente) maar niet krijgen. Om de gevallen ‘niet al te herleidbaar te maken’ wil de gemeente niet precies zeggen om welk soort zorg het gaat. Hof van Twente onderzoekt nu welke hulp of zorg nodig is bij deze bewoners.De woordvoerder kan nog niet zeggen hoeveel van de aangetroffen bewoners permanent op de camping verblijven zonder te staan ingeschreven in de gemeente. „Dat onderzoeken we nog.” Het gaat in elk geval om meerdere gevallen.

Aanleiding voor de ‘rustig verlopen’ controle waren onder meer signalen over verboden permanente bewoning. De controle was een actie van gemeente, politie, kenniscentrum Handhaving en Naleving, vreemdelingenpolitie, brandweer en sociale recherche. De eigenaar van Westerholt was niet bereikbaar voor een toelichting.

Bron: TC Tubantia

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.