Het onderwerp van de begrotingsvergaderingen op 3 en 5 november is de financiering van de zorg in de Hof van Twente. Zoals eerder bekend is geworden behoort de gemeente tot één van de weinigen die geen extra geld van het rijk krijgt uit de stroppenpot.De gemeente heeft hiervoor wel bij het rijk aangeklopt, maar de tekorten per hoofd van de bevolking was onvoldoende.
Als de overheid niet bijspringt voelt wethouder Harry Scholten zich genoodzaakt om subsidies in het sociale domein te verlagen of geheel te stoppen. Dit voorstel leidde tot een heftige discussie in de gemeenteraad.

De raad vindt dat het college ook kritisch naar zichzelf kijken en eindelijk komen met een duidelijke visie op hoe de gemeentelijke zorg in de toekomst georganiseerd moet worden, de zogeheten zorgtransformatie. Hiervoor is een goede analyse nodig, die nog nooit is gedaan. Bezuinigen op cultuur, sport en welzijn moet voorkomen worden volgens de raad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.