In één tel verandert het leven van Katja voor altijd. Bij een bomaanslag komen haar man Nuri en zoontje Rocco om het leven. Het duurt niet lang voordat de politie twee verdachten arresteert. Het blijkt een jong stel te zijn met een neonazi achtergrond. Tijdens de rechtszaak wordt Katja bijgestaan door Danilo, advocaat en beste vriend van Nuri.
Maar na de onverwachte uitspraak van de rechter neemt Katja het heft in eigen handen.Een verhaal over familie, recht en wraak, geïnspireerd op de rechts-extremistische moorden in Duitsland en de daaropvolgende rechtszaak in 2013. De film won de Golden Globe voor Beste Buitenlandse Film en was de Duitse inzending voor de Oscars. Kruger won voor haar rol de prijs voor Beste Actrice op het Filmfestival van Cannes.

“Aangrijpende film over verdriet, vooroordelen en gerechtigheid. Kruger (in haar eerste Duitse film) is fantastisch als de getraumatiseerde Katja.” (VPRO ★★★★)

16 oktober – Aanvang : 20.00 uur – Toegang € 6.-

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.