Twente – De “Strongmanrun” is een geweldig evenement dat aanzien heeft. Het is een geweldig spektakel waarbij mensen zichzelf tegenkomen, moeten omgaan met tegenslagen en zichzelf moeten overwinnen.
Veel mensen met een verstandelijke beperking lopen dagelijks tegen deze dingen aan. Toch zoeken zij ook de grenzen op en willen ze zichzelf overwinnen. Stichting GOAL vindt dat fantastisch en gaat met dergelijke “zorgvragen” aan de slag. Ze hebben contact gezocht met de politie Twente. Want hoe stoer is het dat je SAMEN met politieagenten uit de regio je grenzen kan overwinnen?Bij het arrestantencomplex van de Politie in Borne, is een route uitgezet van 2.5 kilometer. Onderweg komen de cliënten samen met hun “Politie-maatje” allerlei obstakels tegen die zij moeten overwinnen. Dat gaat van kruipen onder netten door, tot aan het klimmen over auto’s etc. etc. Het belooft een pittige opdracht te worden voor de 50 cliënten met 30 politieagenten, maar ze zijn tot op het bot gemotiveerd.
Er doet ook een “zware” delegatie van de Menzis mee, want Stichting GOAL won voor dit project het mooie bedrag van €5000,- De mensen van de Menzis worden nu uitgedaagd om ook deel te nemen. Ze zijn zo sportief om deze uitdaging aan te gaan.

De afdeling Bewegingsagogiek van de Twentse Zorgcentra juicht deze middag van harte toe, want bewegen is belangrijk. Met de extra hulp van de Politie Twente komt er ineens extra schwung in, wat natuurlijk fantastisch is.
De 50 deelnemers die vanuit Almelo, Enschede, Hengelo en Losser komen, worden persoonlijk opgehaald met politiebusjes. Dat maakt de middag extra speciaal.

Resumé voor de pers
Datum; Dinsdag 9 oktober
Plaats; Arrestantencomplex
Adres; Hosbekkeweg a
7621 AC Borne
Verzamelen cliënten is om 13.30 uur
Start; 14.00 uur
Einde; 16.00 uur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.