DELEN

Foto: Joop van den Einde

De bomenkap in Goor

01/11/2018

Wethouder onder vuur

Wethouder Harry Scholten staat zwaar onder vuur op een vragen avond over de kap van deze eiken. In de bebsel waren 200 mensen die allemaal hun mening hebben laten horen over de bomenkap. Het besluit om meer dan 90 monumentale eiken te kappen kwam hard aan bij de omwonenden van deze eiken.
01/22/2018

PVDA Schakelt de provincie in

PVDA Hof van Twente heeft een lid van de gedeputeerde staten van de provincie Overijssel ingeschakelt. De vraag aan het college van de provincie is volgens de fractievoorzitter rijkens logisch, omdat de provincie bijdraagt aan asbest sanering. Volgens Rijkens draagt de provincie ook indirect de verantwoordelijkheid voor de bomenkap.
03/12/2018

Goorsnieuws.nl doet een poll

Goorsnieuws.nl kijkt naar wat de mensen willen. De uitlsag is:
04/27/2018

PVDA vindt GGD Raport Ongenuanceerd

De PVDA noemt de manier waarop het rapport van de GGD, over de veiligheid rond de bomen is gecommuniceerd ''genuanceerd''.  De fractievoorzitter heeft zelf contact gezocht met de GGD en ook zij vonden de manier waarop dit raport is gecommuniceerd ongenuanceerd. Rijkens krijgt zelf de indruk dat de provincie de wethouder onder druk zet en dat de wethouder daardoor steeds verkrampter met het dossier omspringt. In het rapport staat zelfs een methode om de bomen te behouden. Ook een proffesor van de Nijmeegse Radboud Universiteit bemoeit zich met de kwestie en ook hij denkt dat de bomen gespaart kunnen worden.
07/09/2018

Eenrichtingsverkeer in de Gondellaan

Volgens het rapport van het College B&W moet een deel van de Gondellaan worden ingericht als 1 richtingsverkeer. Er moet ruimte komen om Eiken te behouden en er wordt groeiruimte gemaakt worden.  
07/18/2018

Schors de bomenkap volledig

Carek Groothengel stuurt een brief gestuurd naar de commisaris van de Koning en de Minister van Binnenlandse zaken met de oproep om de bomenkap volledig te schorsen. De brief is te vinden op Goorsnieuws.nl
08/03/2018

PVDA heeft genoeg van het college B&W

PVDA Hof van Twente is klaar met het college van burgemeester en wethhouders van onze gemeente. De manier hoe is gecomminuceerd over de bomenkap op de gondellaan en haaksbergerweg vind de PVDA misleidend. Dit is inmiddels de Derde keer dat Fred Rijkens zich misleid voelt na aanleiding van de comminucatie van het college B&W over de bomenkap. Hij schrijft een brief, deze is volledig te lezen op GoorsNieuws.nl
08/23/2018

Bomenkap uitgesteld

Fred Rijkens van de PVDA HvT heeft een dringend beroep gedaan op het college van B&W om de bomen te behouden. De bomencommisie gaat met Rijkens akkoord en vinden ook dat de bomen behouden moeten worden. Volgens de Bomencommisie is het niet mogelijk om de bomen te vervangen, dus wordt het dan een kale vlakte. De kap wordt uitgesteld totdat het ministerie groen licht geeft.
08/24/2018

De kracht van sociale media

Joop van den Einde plaatst een bericht op facebook, en dit wordt ruim honderd keer gedeeld.
"Het VERVLOEKTE GAT waarin ik woon heeft een traditie die er eeuwig wordt voortgezet. Men is nogal bereidwillig om historische panden weg te slaan, voor 144 in het dozijn gebouwen, en ze hebben hier iets tegen fraaie bomenlanen. Nu voor de laatste keer te zien : De ruim 100 jaar oude entree aan de Haaksbergerweg. Onder het mom van asbestvervuiling en het smoesje dat het nodig is voor de gescheiden riolering, slaat men in 1 week weg, wat er in meer dan 5200 weken is gegroeid. Het is godverdomme een grote schande !!! Wie is er zo gek om zijn eigen prachtige leefomgeving voor een bevlieging in een week kapot te laten slaan ?? Ik hoop de dat voorstanders, in hun huizen wegkoken of dat ze suf schilderen als de verf er na 3 jaar afgebrand is door de zon... Hoe komt asbest uit een fabriek die vanaf 1938 draait onder de wortels van een boom die 100 jaar is ???"
09/06/2018

Bomen vergiftigd

Zes van de monumentale eiken blijkt te zijn vergiftig. Er zitten gaten in de bomen, waar een substantie is ingespoten. Er zijn vermoedens, maar er kunnen geen verdachten worden aangehouden omdat er geen bewijs is. De gemeente heeft een bedrijf ingehuurd om de bomen te verzorgen en ze te redden. De eiken zullen uiteindelijk dood gaan. De kosten worden volgens GoorsNieuws.nl geschat op 40000 euro.
09/15/2018

Voorlopig word er nog niks gekapt…

In de brief naar karel staat dat het ministerie de bomenkap niet gaat tegenhouden. De juridische afdeling van de gemeente Hof van Twente heeft Harry Scholten geadviseerd alle bezwaren die binnen zijn gekomen te behandelen. Hierdoor wordt er voorlopig nog niks gekapt. Het toegezegde geld, ruim anderhalf ton wordt nu ook teruggetrokken. Er wordtt gemengd gereageerd op dit besluit.
09/17/2018

Bewoners vrezen voor bomenkap

De omwonenden van de eiken vrezen nog steeds voor de kap van de eiken. Hoewel er toch een overeenstemming is bereikt tussen de gemeente en de tegenstanders, waaruit kwam dat het meerendeel van de bomen blijft staan. Bij een bijeenkomst in de bebsel is Harry Scholten ingegaan op de brief van Carel Grootehengel. Als reactie op de brief heeft de minister aangegeven dat het besluit niet ongedaan gemaakt kan worden. Bewoners vrezen dat deze brief nu met verkeerde intentie gebruikt kan worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.