Hof van Twente – In de nazomer is het ieder jaar weer genieten op deze kleinschalige fair, waar je wordt verrast met een verscheidenheid aan kramen en demonstraties bij kasteel Weldam tussen Goor en Diepenheim. Naast enkele bekende deelnemers van voorgaande jaren, zijn er nieuwe attracties en demonstraties. Het aanbod loopt uiteen van brocante, breiwerk, quilts en vilt naar boekbinden, English produce, hoeden en keramiek. Ook dit jaar zijn de Engelse boeken per kilo te koop.
De inwendige mens komt aan zijn trekken in de befaamde Tearoom. Geniet hier van scones, carrotcake, chocolatecakes en nog veel meer eigengemaakte heerlijkheden. Buiten de Tearoom zijn onder andere de overheerlijke jams en chutneys, English pies, een wijnproeverij en ice creams te vinden. Scherm- en boogschietdemonstraties staan wederom op het programma en de kinderen kunnen weer terecht in de childrens corner. Bij genoeg belangstelling wordt er een hoedenparade georganiseerd, dus neem vooral uw Ascot style hoed mee! Enkele oude Engelse auto’s op het grasveld voor het kasteel geven het geheel een nostalgische sfeer.

Muziek ontbreekt natuurlijk niet. De opening wordt opgeluisterd door doedelzakspelers in origineel kostuum en later treden o.a. de Morris dancers en muzikanten met klarinet en accordeon op. De pittoreske, in cottage stijl gebouwde kapel is de hele dag open voor bezichtiging en ook daar klinkt mooie muziek.

De tuinen van kasteel Weldam zijn tijdens de fair geopend voor een rondleiding. Ook kun je advies vragen aan de boomchirurg of pomoloog. Tevens is er een kraam met diverse planten.

15 september | 11:00 uur – 17:00 uur – € 7,00

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.