Markelo – Ben je een liefhebber van kunst? Dan moet je deze route echt fietsen of rijden! Langs de fraaie route staan tijdelijk schilderijen en ruimtelijke kunstwerken opgesteld.

Een jaarlijks terugkomend evenement is de Kunstroute Markelo. Dit is een fiets- en autoroute van ca 22 km waarbij een fraai landschap, verrassende schilderijen en ruimtelijke kunstwerken elkaar afwisselen. Het streven is om na elke kilometer minimaal één schilderij of ruimtelijk kunstwerk te exposeren nabij een huis of boerderij.De route loopt door het prachtige afwisselende Markelose landschap langs bossen, heuvels en water. Uiteraard is er een aantal punten om even uit te rusten.

Er zijn 29 kunstwerken te bewonderen, schilderijen en ruimtelijk werk. Van professionele hand, maar ook gemaakt door de kinderen van de basisscholen. De organisatie is van mening dat ze ook de niet-professionals een kans moeten geven om gezien te worden. Met deze route is goed te zien dat kunst iets voor iedereen is. Op elk niveau is prachtig werk gemaakt.

De route heeft een lengte van rond de 22 km met als start- en eindpunt het Cultureel Centrum Het Beaufort, waarbij een fraai landschap en verrassende schilderijen en ruimtelijke kunstwerken elkaar afwisselen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.