Delden – De tentoonstelling Outside geeft een beeld van de (internationale) belangstelling voor de Haagse School en de ontwikkeling van deze stroming in binnen- en buitenland.

Dankzij de uitvinding van sneldrogende verf in knijpbare tubes werd het rond 1850 voor het eerst mogelijk om buiten te schilderen. De schilders trokken met ezel, verfmaterialen en papier of schildersdoek de natuur in. Hier probeerden ze de sfeer en het licht te vangen: het begin van het impressionisme. In Nederland werd deze nieuwe manier van schilderen vooral beoefend door de kunstenaars uit Den Haag en omgeving, ook wel de Haagse School genoemd.Vanaf 1870 werd de Haagse School internationaal ontdekt en werden schilderijen van o.a. de gebroeders Jacob en Willem Maris, Hendrik Willem Mesdag en Paul Joseph Constantin Gabriël opvallend vaak in Amerikaanse en Engelse privécollecties opgenomen.

Negen tentoonstellingszalen – gevuld met een prachtige selectie schilderijen, sculpturen, meubels en een enkele klok – tonen je een beknopt overzicht van vijf eeuwen internationale kunstgeschiedenis.

De tentoonstelling is geopend op woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 11.00 – 17.00 uur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.