Hof van Twente – De zomer van dit jaar is uitzonderlijk droog. De droogte eist ook in de openbare ruimte en op de sportvelden in Hof van Twente zijn tol. Gildebor verzorgt het onderhoud van de openbare ruimte voor de gemeente Hof van Twente. Zij doen er alles aan om de gevolgen van de droogteperiode zo klein mogelijk te houden. Het is echter niet langer te voorkomen dat er schade gaat ontstaan. Dat komt omdat:Zo’n lange, droge periode komt maar zeer zelden voor in Nederland; deze situatie is overweldigend;
De oppervlakte beregenen mag al niet meer en een verbod op sproeien met grondwater zit er aan te komen.
In de openbare ruimte constateren we dat een behoorlijk aantal jonge bomen en nieuwe beplantingsvakken het niet gaan halen. Op de sportcomplexen zijn een aantal grasvelden nauwelijks nog groen te houden.

Gildebor zet op dit moment al extra ploegen en materieel in om de beplanting en de bomen zo groen mogelijk te houden. Ook op sportcomplexen zijn we extra aan het beregenen. Maar vooral jonge beplanting (die dit seizoen en vorig seizoen is aangeplant) redt het niet. Deze planten hebben nog te weinig wortels gevormd om te kunnen overleven. Ook beplanting op terreinen die het vorige seizoen zijn gerenoveerd en opnieuw ingeplant begint het moeilijk te krijgen.

Foto: Limburg 1

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.