Home Sport Snorrewindse Paardendagen 7 & 8 juli

Snorrewindse Paardendagen 7 & 8 juli

259
0
DELEN

Markelo – Bij manege Snorrewind in Markelo staat dit weekend alles weer in het teken van de Snorrewindse Paardendagen, een groot meerdaags landelijk buitenconcours voor pony’s en paarden.

Er wordtgereden op het buitenterrein van de manege. Zaterdag is er dressuur en springen te zien door pony’s in alle klassen, uitgeschreven door de KNHS. Deze ponywedstrijd is tevens het kringkampioenschap voor kring Reggedal. De na deze wedstrijd geplaatste selectie winnaars mogen starten op de Regiokampioenschappen. Op zondag starten de paarden in zowel de dressuur- als de springklassen. Beide dagen wordt de hele dag dressuur gereden in de klassen B t/m Z2. De klasse Z2 is voor de vergevorderde combinatie. Ook wordt 2 klassieke parcoursen gesprongen in de klassen B (Begin) t/m ZZ. In het ZZ parcours (Zeer Zwaar) worden hindernissen gesprongen bij de paarden van 1.35 meter hoog en 1.45 meter breed!. Ook kunnen er F-proeven gereden worden. Dit zijn dressuurproeven die gereden worden door FNRS manegeruiters, waarbij ook tot een hoge moeilijkheidsgraad gestart kan worden. Daarnaast is er op beide dagen (voor zowel pony’s als paarden) een impuls springrubriek, waarbij zonder startkaart gesprongen kan worden over lagere hindernissen. Het is en mooie manier voor de wat minder ervaren ruiter en/of paard om zich te testen en ervaring op te doen.

Publiek is vanzelfsprekend van harte welkom om tijdens de Snorrewindse Paardendagen een kijkje te komen nemen op onze terreinen en in het gezellige strodorp, dat direct aan de springringen ligt. Zowel entree als parkeren is alle dagen gratis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.