Home Nieuws Prof. Spronk in de Hofkerk over boek Richteren

Prof. Spronk in de Hofkerk over boek Richteren

330
0
DELEN

Op dinsdag 24 april verzorgt professor Klaas Spronk, hoogleraar Oude Testament aan de Protestantse Theologische Universiteit Amsterdam in de Hofkerk in Goor een thema avond over het bijbelboek Richteren.

Klaas Spronk schrijft hierover:

“Voor veel christelijke Bijbellezers is het Oude Testament niet meer dan de inleiding op het Nieuwe Testament. Dat zou zeggen dat het theologisch achterhaald is. Dat geldt zeker voor teksten over geweld in naam van God. De Vader van Jezus Christus is ons liever.

Maar wil je die God echt goed leren kennen en ontdekken wat leven met die God betekent, dan kun je niet om het Oude Testament heen. Dat het Oude Testament een blijvende bron van inspiratie is zal moeten blijken uit nauwkeurige lezing en eerlijke toepassing. We nemen de proef op de som met het boek Rechters (Richteren). Op het eerste gezicht is dat weer zo’n “bloedboek”.

Wie goed kijkt zal echter ook zien dat het vol verhalen is die ons juist wat kunnen leren over het omgaan met geweld en macht, over relaties tussen mensen en over de relatie tussen God mens. Wie goed kijkt zal ook in een spiegel kijken. Aldus Prof. Sponk.

Belangstellenden zijn van harte welkom. De avond begint om 20.00 uur. Er wordt een bijdrage gevraagd voor koffie/thee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.