DELEN

Ambt Delden – Ook dit jaar worden de tuinen van Twickel opengesteld en kan het publiek na vijf maanden wintersluiting de kasteeltuinen met park weer bezichtigen.

De tuinen van Twickel zijn in het vroegevoorjaar ook de moeite waard om te bekijken. Alles loopt fris uit of staat al in bloei. Je kunt tevens zien waarvoor de Oranjerie is bedoeld: winterverblijf voor de citrusbomen en kuipplanten. Pas na ijsheiligen gaan deze naar buiten. Vanaf 23 mei kun je naar binnen om in de Oranjerie een drankje te nuttigen.

De tuinen en park zijn een schepping van verschillende generaties en geven een goed beeld van de tuinhistorie sinds de renaissance. Achter het uit 1347 stammende kasteel ligt een uitgestrekt park (20 ha.), in Engelse landschapsstijl aangelegd in de 18e eeuw, met spiegelvijvers, wildbaan en vele ornamenten. Ten noorden van het kasteel bevindt zich de formele tuin in Franse neo-barokstijl, met oude snoeivormen in buxus en taxus.

2 april – 10.00 uur – € 5,00

Honden zijn helaas niet toegestaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.