Home Sport GFC wint de stadsderby met 2-1

GFC wint de stadsderby met 2-1

387
0
DELEN

Goor – GFC heeft de uitwedstrijd tegen s.v. Hector in winst omgezet. In een derby die meer spannend dan fraai was hield GFC te recht drie punten over.

GFC was vanaf de aftrap de bovenliggende partij,maar had grote moeite met de verdedigende instelling van Hector. Aan de andere zijde kwam Hector niet verder dan enkele schoten van grote afstand die een gemakkelijke prooi waren voor Dennis Vorkink.
De eerste vloeiende aanval van GFC was na ruim 30 minuten spelen. Joran Krabbenbos speelde in de diepte Tim Wassink aan, deze nam de bal goed aan en zette de bal strak voor het doel van Hector. De inkomende Thijs Moormann kopte de bal direct op het doel, maar de bal ging net over. Hector beperkte zich in deze fase tot de bal tegenhouden en onder leiding van doelman Daniël Kolbe lukte dat uitstekend.
Na rust voerde GFC de druk direct op. Binnen enkele minuten resulteerde dat in een mooie kans voor Thijs Moormann, maar Thijs werd geblokt door de Hector verdediging. En waar menigeen om een strafschop riep was de scheidsrechter een andere mening toe gedaan.
Na 15 minuten was het wel raak. Een scherpe voorzet vanaf rechts door Olaf Siegers werd door een Hector verdediger met de hand beroerd. Tim Wassink schoot de strafschop feilloos binnen.
Even later was het al weer gelijk. Hector profiteerde optimaal van een situatie waarin GFC verwachtte te kunnen beschikken over een vrije bal. De hieruit voortkomende aanval van Hector werd onderbroken door een overtreding van GFC doelman Dennis Vorkink op Hector aanvaller Unal Kel. De toegekende strafschop werd ook hier perfect ingeschoten door Daniël Kolbe.
GFC liet zich niet meer van de wijs brengen en bleef met verzorgd voetbal Hector onder druk zetten.
Een kwartier voor tijd bezorgde Olaf Siegers met een prachtige kopbal GFC de verdiende zege.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.