Home Agenda Muziekgeschiedenis in vogelvlucht

Muziekgeschiedenis in vogelvlucht

235
0
DELEN

Markelo – Op zondag 18 maart 2018 kunnen muziekliefhebbers in Het Beaufort een reis maken door de muziekgeschiedenis. Verantwoordelijk daarvoor zijn Mijke de Ru, Evelien van Ingen-Schenau en Hieke van Hoogdalem.Het concert begint om 15.30 uur en de toegangsprijs bedraagt € 7,50 incl. een pauzedrankje. De drie musici nemen het publiek in twee keer een half uur in vogelvlucht mee door de geschiedenis van de muziek, spelend op dwarsfluit, cello en piano. In een informeel, ludiek en interactief concert laten de drie geboren muziekdocenten het publiek genieten van verschillende eeuwen muziek. Het publiek kan luisteren naar triosonates die de barok kenmerken, muziek van Haydn, (één van de belangrijkste componisten uit de klassieke tijd) en een stuk voor cello en piano van Tsaikovsky, typisch muziek uit de 19e-eeuwse stroming die velen kennen als “de romantiek”. Maar ook dan is de muzikale reis nog niet ten einde want in de 20e eeuw is er ook allerlei fraais gecomponeerd. De fluitistes spelen een duet uit deze periode.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here