Home Agenda De geschiedenis van drie Markelose coöperaties

De geschiedenis van drie Markelose coöperaties

279
0
DELEN

Markelo – In samenwerking met museumboerderij Eungs Schöppe organiseert Het beaufort op 14 maart een middag met als onderwerp de geschiedenis van de drie Markelose Coöperaties. Nederland heeft een rijkeervaring op het gebied van coöpereren, samenwerken in bedrijfstakken als landbouw, verzekeren en bankieren. De bedoeling ervan: samenwerken om een doel te bereiken dat je alleen niet kunt halen. Markelo is daarvan een goed voorbeeld. Vertegenwoordigers van de drie Markelose coöperaties, t.w. de Rabobank, Friesland Campina en ABZ veevoeders zullen op 14 maart meer vertellen over de totstandkoming en de huidige vorm van hun bedrijf en wat zij de leden en de omgeving hebben te bieden. De middag begint om 13.30 uur. Na de presentatie in Het Beaufort gaan de bezoekers naar Eungs Schöppe waar een expositie “110 jaar coöperaties” is ingericht. Een unieke gelegenheid om kennis te maken met een stukje Markelose geschiedenis met betrekking tot de lokale coöperaties. De toegangsprijs bedraagt € 5,00 inclusief een drankje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here