Home Overig Voorkomen aantasting wortelstelsel bomen

Voorkomen aantasting wortelstelsel bomen

317
0
DELEN

Goor – Zoals bekend worden momenteel de particuliere percelen langs de Gondalaan gesaneerd. Om restverontreiniging in particuliere percelen te voorkomen is tijdens de sanering daarvan over de kadastrale
grens gesaneerd en dus ook in de berm.In de betreffende berm, ter hoogte van de Gondalaan 6 tot 6b, is vorige week volgens de gangbare werkwijze tot circa één meter uit het hart van de (voormalige) sloot gegraven. Deze sloot bleek gedeeltelijk gedempt te zijn met asbest. Door de aanwezigheid van deze (voormalige) sloot zijn de boomwortels van de monumentale bomen vermoedelijk onder de sloot door gegroeid. Er zijn tijdens de graafwerkzaamheden ter plaatse van deze (voormalige) sloot namelijk geen boomwortels van monumentale bomen blootgelegd. Hierdoor kon korter op de boomstam worden gesaneerd dan doorgaans mogelijk is. Overigens wordt opgemerkt dat in de saneringsput achtergebleven boomwortels zichtbaar zijn van enkele verwijderde niet monumentale bomen.
Tijdens de graafwerkzaamheden is van buiten naar binnen gewerkt (richting stam). Hierbij is handmatig
verkennend graafwerk verricht om vast te stellen hoe het betreffende wortelstelsel is ontwikkeld en daarmee is
bij het ontgraven rekening gehouden.
Door de gevolgde werkwijze zijn de bomen voldoende beschermd en hoeven geen maatregelen te worden
getroffen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.