Het voorlopig ontwerp voor de herinrichting van de Stationsweg is klaar. Het betreft het gedeelte tussen de huidige komgrens en de Stationsstraat nabij de Haverkamp. De huidige komgrens ter hoogte van de Voordesdijk wordt verplaatst tot nabij de Koenderinkweg. Op dit gedeelte wordt de weginrichting met belijningen aangepast, wordt een chicane aangebracht bij de huidige komgrens en worden twee wegversmallingen aangebracht om de overlast van hardrijders voor aanwonenden zoveel mogelijk weg te nemen. Deze maatregelen komen voort uit het uitvoeringsprogramma van het Gemeentelijk Mobiliteitsplan. Vanaf 2 februari 2018 aanstaande ligt het voorlopig ontwerp ter inzage. De uitvoering start naar verwachting in het tweede kwartaal van dit jaar.

Download het Voorlopig inrichtingsontwerp (PDF)

Maatregelen

Op dit wegvak geldt op dit moment een snelheidsregime van 50 km/u. De weginrichting voldoet niet aan de voorschriften en de huidige komgrens ligt niet op een juiste juridische locatie. Hierdoor wordt er harder gereden dan is toegestaan. Met de herinrichting wordt de rijbaan door het toepassen van diverse belijningen (visueel) smaller. Tevens worden snelheidsremmende voorzieningen aangebracht in de vorm van een chicane bij de huidige komgrens en twee wegversmallingen in de richting van De Haverkamp. Ook zal er in de binnenbocht groen worden geplant om het doorzicht voor automobilisten te onderbreken en de weg optisch te versmallen. In combinatie met het verplaatsen van de komgrens tot nabij de Koenderinkweg en het inrichten van de weg als 60 km/u zone zal de overlast zoveel mogelijk worden weggenomen en kan de politie ook handhaven.

Ter inzagelegging

De tekeningen met het voorlopig ontwerp liggen vanaf 2 februari 2018 tot en met 16 februari 2018 tijdens openingstijden ter inzage in het infocentrum in de hal van het gemeentehuis in Goor. Ze zijn ook in te zien op de gemeentelijke website www.hofvantwente.nl/actueel/projecten.

Tot en met 16 februari 2018 kan schriftelijk worden gereageerd op de plannen. Contactpersoon is de projectleider, de heer M. (Martijn) Harbers. Hij is tijdens kantooruren bereikbaar op telefoonnummer 0547-858585 of per email op m.harbers@hofvantwente.nl.

Planning en uitvoering

Na de inspraakperiode wordt het ontwerp verder uitgewerkt tot een definitief plan. De verwachting is dat de uitvoering in het tweede kwartaal van 2018 plaatsvindt. Hierover worden de bewoners te zijner tijd nader geïnformeerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.