Home Sport 3 schaatstrainers nemen afscheid

3 schaatstrainers nemen afscheid

678
0
DELEN

Goor – Henk Vedders, Hans van Wijck en Jacob Kalsbeek hebben zaterdag 12 januari afscheid genomen als schaatstrainers bij de Goorse IJsclub. Dat gebeurde tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie.
Henk Vedders, die om gezondheidsredenen afscheid neemt, begon in 1987 als oprichter en trainer bij de Goorse IJsclub. Naast het geven van schaatstrainingen, heeft hij de jeugd begeleid bij wedstrijden, jeugdkampen georganiseerd en schaatsen geslepen voor de club. Henk heeft ook deelgenomen aan vier Elfstedentochten. In 1963 werd hij, net als vele anderen, gedwongen het ijs af te gaan. Van de drie tochten die daarna kwamen heeft hij de Elfstedenkruisjes.
Hans van Wijck was vorig jaar 25 jaar trainer bij de Goorse IJsclub. Ook Hans heeft veel betekend voor de club. Hij gaf vele jaren schaatstrainingen en schaatsgerelateerde oefeningen, ook wel droogtraining genoemd. Tevens organiseerde hij jeugdactiviteiten en schaatsreizen naar de Weissensee, nu beter bekend als: “Goor goes Weissensee”.
Jacob Kalsbeek is sinds 1989 verbonden aan de Goorse IJsclub. Jacob was trainer, bestuurslid, lid van de kledingcommissie en is nog steeds vaste deelnemer aan “Goor goes Weissensee”.
De drie trainers lieten in hun afscheidswoord weten, dat ze niet alleen waarde hechten aan het schaatsen bij de Goorse IJsclub, maar ook aan de warmte binnen de groep van de koudste club in Goor. De Goorse IJsclub is, na het vertrek van Henk, Hans en Jacob, verguld met het feit dat ze twee nieuwe, enthousiaste trainsters hebben gevonden, te weten Charlotte Meijers en Thea Zwarteveen.

Bron: Goors Victorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.