Home Nieuws Winkel Doors Wide Open wordt “de Huiskamer”

Winkel Doors Wide Open wordt “de Huiskamer”

611
0
DELEN

Doors Wide Open heeft besloten per maart 2018 te stoppen met de winkelactiviteiten, de winkel zal worden omgedoopt tot “de Huiskamer”, een ontmoetingsplek voor iedereen die daar behoefte aan heeft. De uitverkoop van de voorraad in de winkel start komende week.Sinds de opening in 2014 zijn er meerdere winkels bijgekomen in Goor die woondecoratie en cadeau artikelen verkopen of er bij zijn gaan verkopen.Met name de Action heeft zijn assortiment fors uitgebreid en verkoopt tegen dumpprijzen. De belangrijkste functie van de winkel en het hoofd doel waarom deze destijds is geopend is maatschappelijke betrokkenheid genereren, een plek waar mensen informatie kunnen krijgen over ons hulp aanbod, zich ook aan kunnen melden voor hulp en een sociaal contactpunt om even je verhaal te kunnen doen en een luisterend oor te vinden.

Ook was natuurlijk het doel om inkomsten te genereren voor de kosten van de hulpverlening, de eerste twee jaar heeft dit ook werkelijk bijgedragen maar het laatste jaar niet meer en wordt het zelfs een verliespost door de lagere omzet. Daarom wordt de verkoop van woondecoratie dan ook gestaakt en krijgt het hoofddoel alle aandacht en dat is de mens.

De winkelruimte wordt met wat kleine aanpassingen omgebouwd tot sociale
ruimte met de naam de “De Huiskamer”, hier kan men een kop koffie of thee nuttigen, een krantje lezen of een spelletje doen of gewoon even je zorgen delen en eenzaamheid aan de kant zetten. Een ontmoetingsplek dus voor iedereen die daar behoefte aan heeft.

Ook wordt er enkele keren per week gekookt en kan men hier samen eten, maaltijden worden ook bezorgt wij zieken, ouderen en hulpbehoevenden, dit wordt nu wekelijks vanaf de dagbesteding gedaan maar dit wordt dus uitgebreid. Mensen uit de Hof kunnen iemand anders aanmelden voor maaltijd als verrassing of gebaar.

Er wordt gewerkt met producten die beschikbaar gesteld worden, particulieren kunnen nog steeds levensmiddelen inbrengen voor de boodschappen pakketten maar ook voor het koken, verder zijn er producten beschikbaar zoals groenten en fruit die niet meer verkocht worden zoals paprika’s of appelen met een plekje, een krop sla met een bruin blaadje en noem maar op.

Allemaal producten waarmee op een verantwoorde manier nog een goede maaltijd van gemaakt kan worden of een lekkere appeltaart voor bij de koffie. Zoals alles bij Doors Wide Open vragen wij geen vergoeding voor een maaltijd en is dit dus Gratis maar een ieder die het wel kan betalen is vrij een vrije gift te doen om zo wat kosten te dekken. Ons standpunt is iemand die het niet kan betalen moet je geen geld van vragen maar met liefde geven wat hij nodig heeft. De stichting bestaat van giften en donaties, in de huiskamer komt een sponsorwand waar bedrijven of instellingen voor 200 euro per jaar hun logo op kunnen plaatsen, ook buiten aan de muur is mogelijkheid voor reclame en op het buitenbord. Met deze inkomsten willen wij de kosten van dit project betalen.

Doors Wide Open is er 100% voor de mens, om goede en liefdevolle hulp te bieden waar nodig en behoefte is zoals aan eenzame ouderen en gezinnen die het financieel zwaar hebben. In de afgelopen jaren zijn zichtbare resultaten geboekt, op dit moment worden 39 huishoudens binnen de Hof van Twente ondersteund op verschillende fronten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here