Home Nieuws Naar School in het Goors Historisch Museum

Naar School in het Goors Historisch Museum

605
0
DELEN

In het Goors Historisch Museum wordt hard gewerkt aan de inrichting van de nieuwe tentoonstelling ’Naar School’.
Verdeeld over de beide verdiepingen van het museum zijn er vanaf deze maand allerleischoolse zaken te bekijken, variërend van de leesplank en de bekende Jetses schoolplaten tot werkstukjes van de ambachtsschool. Er is materiaal verzameld van de Goorse scholen, de leerlingen en de leerkrachten tot ca. 1970. Ook is er een greep gedaan uit het schoolfoto-bestand van Stichting Historisch Goor. Van veel oude schoolfoto’s ontbreken nog namen. De bezoeker wordt van harte uitgenodigd te helpen deze te achterhalen. Natuurlijk zijn ook ‘nieuwe’ oude foto’s welkom. Voor wie het interessant vindt meer te lezen over de historie van de verschillende scholen en de soorten onderwijs die Goor kende, ligt er een boekje ter inzage met verhalen en foto’s.

De tentoonstelling wordt op vrijdag 8 december geopend door de Goorse onderwijzer Wim Schreurs en is te bezoeken van 12 november tot en met 23 februari 2018.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here