Home Overig Gemeente vraagt subsidie aan

Gemeente vraagt subsidie aan

268
0
DELEN

Hof van Twente – Op dinsdag 3 oktober 2017 heeft het college van B&W besloten om voor drie locaties een tijdelijke omgevingsvergunning te verlenen voor het realiseren van een zonneveld op die locaties.Met deze tijdelijke omgevingsvergunning gaat de gemeente de SDE+ subsidie aanvragen voor die locaties. De gemeente is sinds kort gestart met het project De Groene Marke. Binnen het project is gekeken naar gemeentegronden (gemeenschappelijke gronden) die eventueel ingezet kunnen worden voor de opwek van zonne-energie. Hier zijn drie locaties uit naar voren gekomen: Diepenheim (aan de 1e Zomerdijk), Goor (aan de Entersestraat naast het onderstation) en Markelo (twee voormalige voetbalvelden). De aanpak is als volgt: per locatie wordt een gebiedsproces opgezet, waarbij gesprekken worden gevoerd met de omgeving. Samen gaan we verkennen wat de beste toekomstige invulling van de locatie is.
Als gemeente vragen we alvast de SDE+ subsidie aan zodat, wanneer er door de omgeving inderdaad gekozen wordt voor een zonnepark, deze mogelijkheid er financieel ook is. De SDE-pot wordt 2x per jaar opengezet: rond maart en rond oktober. Om de subsidie aan te kunnen vragen is een vergunning nodig. De gemeente verleent daarom deze week drie tijdelijke omgevingsvergunningen die bedoeld zijn om de optie open te houden. Het zonneveld is daarmee absoluut geen feit. Eerst komen de gesprekken met de omgeving!
Eind oktober wordt de omgeving van de locaties in Goor en Markelo uitgenodigd om met elkaar de exploitatiemogelijkheden te bespreken. Voor de locatie in Diepenheim zullen we in overleg gaan met de betrokkenen die nu al bezig zijn met ontwikkelingen rondom deze locatie. Met hen zal een moment worden gekozen om het gesprek aan te gaan.
De gemeente wil vooral inwoners de kans geven om zelf aan de slag te gaan om een project te ontwikkelen, zodat de gemeenschap ook zelf kan profiteren van de opbrengsten en lusten en lasten lokaal gedeeld worden. Daarbij wil de gemeente haar inwoners op weg helpen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here