Home Nieuws Een maand lang duurzaam advies

Een maand lang duurzaam advies

267
0
DELEN

Diepenheim – Bewoners van de Lindelaan in Diepenheim kunnen als eerste in de Hof van Twente deelnemen aan een nieuw duurzaam initiatief van de gemeente: Binnenkracht. Het project informeert, inspireert en activeert particuliere huiseigenaren om energiebesparende dan wel -opwekkende maatregelen te nemen in hun woning. Dinsdag, de dag van de duurzaamheid, is de aftrap in Herberg de Pol aan de Raadhuisstraat.Binnenkracht is een maand actief in de straat en gaat daarna naar een andere buurt. In deze periode vertelt een wooncoach van Duurzaam Thuis Twente hoe door middel van gedrag en houding al veel energie is te besparen. Deze coach doet ook een snel onderzoek in huis en geeft aan met welke kleine maatregelen er direct resultaat kan worden geboekt om het energieverbruik terug te dringen.

Voor inwoners die daadwerkelijk maatregelen willen treffen staat er een team klaar dat snel een offerte kan leveren en werkzaamheden kan plannen. Dat team bestaat uit lokale ondernemers.

Voor mensen die wel maatregelen willen, maar daarvoor het geld niet hebben of zich niet druk willen maken over de uitvoering, is er het zogeheten woonabonnement. Dat is een manier om met de besparing op energie je maatregelen te financieren, zodat het geen investering vooraf vraagt. “Met Binnenkracht beginnen we een praktisch uitvoerbare aanpak, die het particulieren mogelijk maakt om, met niet al te veel moeite, energiebesparende maatregelen te nemen”, zegt Marcel Jongmans van de gemeente.

Bron: TC Tubantia

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here