Hof van Twente – Stoer staat hij op de foto, met zijn mobiel en zijn schooltas voor de kluisjes van zijn school. Dat hij in een rolstoel zit, deert hem niet. ‘Ik ben je klasgenoot… als ik de kans krijg’,staat erbij. De dertienjarige Maarten ten Hofte uit Goor is één van de hoofdpersonen in de nieuwe, landelijke campagne van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK). NSGK is het goede doel voor kinderen en jongeren met een handicap in Nederland. Met de campagne wil de stichting laten zien dat kinderen als Maarten gewoon mee kunnen doen, als we een beetje meer rekening met hen houden. Bijvoorbeeld door ons onderwijs beter toegankelijk te maken. En door kinderen met een handicap niet bij voorbaat buiten te sluiten, maar te kijken naar wat ze wél kunnen. Want Maarten mag dan vanwege spina bifida in een rolstoel zitten, leren kan hij als de beste. Net als rolstoeltennis trouwens; hij traint nu voor de selectie van de Paralympics. ‘Ik voel me geaccepteerd op school, in de sport en in mijn woonplaats’, zegt hij. ‘Dat gun ik iedereen, want niets is fijner dan “gewoon” zijn. Daarom werkt hij mee aan deze campagne.’ NSGK start vanaf vandaag een petitie die de overheid oproept op om het VN-verdrag snel uit te voeren. Want Nederland is al tien jaar met dit verdrag bezig en er zijn nog steeds geen concrete stappen gezet. Dat moet nu snel gebeuren, om te voorkomen dat kinderen als Maarten op een zijspoor belanden. Want zeg nou zelf: daarmee zouden we onszelf als samenleving toch enorm tekort doen?’ De petitie kan worden ondertekend op alsikdekanskrijg.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.