Home Overig Kindcentrum waarschijnlijk op plek de Zwaluw

Kindcentrum waarschijnlijk op plek de Zwaluw

506
0
DELEN

Markelo – Het nieuw te bouwen kindcentrum waarin OBS De Zwaluw, de oecumenische basisschool ‘De Welp’ en Kinderopvang Hof van Twente samenkomen wordt niet gebouwd in de Esch. De gemeente wil nu een studie doen naar de plek van De Zwaluw.De Esch III is door de gemeente Hof van Twente enkele jaren geleden, in de structuurvisie,bestemd voor toekomstige uitbreiding van Markelo. De provincie en de gemeente trekken samen de conclusie dat er maar beperkt woningbouw kan plaatsvinden op De Esch III en dat de bouw van een kindcentrum hier niet passend is. Over de hoeveelheid en de soort
woningen die op De Esch-III gebouwd kunnen worden vindt nog overleg plaats met de provincie.

Tijdens een informatieavond willen scholen, kinderopvang en gemeente uitleggen waarom er nu een studie wordt gedaan naar het terrein van De Zwaluw en wat daarbij komt kijken. Op eerdere bijeenkomsten heeft de gemeente al aangegeven zoveel mogelijk de inbreng van omwonenden, ouders en andere betrokkenen mee te willen nemen. Na de informatieavond
wordt de gemeenteraad geïnformeerd over de resultaten. Vervolgens vergadert de raad op 31 oktober over de locatie. Na het raadsbesluit worden de plannen verder uitgewerkt, in nauw overleg met alle belanghebbenden. De informatieavond is op donderdag 5 oktober om 20.00 u in café De Pot aan de Potdijk 9 in Markelo. Iedereen is hierbij welkom, de zaal is open vanaf 19.30 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here