Home Nieuws De Gemeente hoeft niet op te treden

De Gemeente hoeft niet op te treden

342
0
DELEN

Hof van Twente – De gemeente Hof van Twente hoeft van de Raad van State niet (opnieuw) op te treden tegen een varkenshouderij net over de Kanaaldijk in Ambt Delden, dat is de uitkomst van de procedurewaarin uitspraak is gedaan.

Met de uitspraak van de afdeling bestuursrechtspraak lijkt een voorlopig einde te komen aan een slepende kwestie. Omwonenden hebben te kennen gegeven overlast te hebben van een varkenshouderij, bestaande uit geuroverlast, stof, lawaai en vooral vliegen. Voor het probleem bestond lange tijd geen oplossing.

De gemeente heeft uiteindelijk op 13 oktober 2014 wel een last onder dwangsom opgelegd aan de varkenshouder voor de geuroverlast. Inmiddels is echter ter bestrijding van de geuroverlast een luchtwasser aangebracht en de rechter twijfelt er niet aan dat die naar behoren werkt. Overlast van vliegen als gevolg van de stal kon onvoldoende worden aangetoond.

Dit heeft geleid tot de uitspraak dat alsnog inhoudelijk op het bezwaarschrift moest worden beslist. Pas daarna volgde een uitspraak van de bestuursrechter en de uitspraak van de Raad van State.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here