Home Nieuws Alleen nog handsfree bellen in de auto

Alleen nog handsfree bellen in de auto

319
0
DELEN

Hof van Twente – Bedien jij je telefoon wel eens in de auto? Iedereen weet tegenwoordig wel dat je absoluut niet mag bellen of appen achter het stuur, maar mag je wel je mobieltje in een houder plaatsenen dan het toestel bedienen?
Nee, dit mag ook niet! De rechter heeft namelijk besloten dat de term ‘vasthouden’ een ruim begrip is. Je telefoon tussen je schouder en wang klemmen of je telefoon tussen een hoofddoek plaatsen valt ook onder ‘vasthouden’.
Een telefoon mag je volgens de wet enkel handsfree bedienen, bijvoorbeeld via een spraakassistent. Hierdoor kan je via spraak je mobiel bedienen, zonder dat je handen en ogen afgeleid zijn van het verkeer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here