Home Agenda 2017 is het Jaar van de Botanische Tuinen

2017 is het Jaar van de Botanische Tuinen

267
0
DELEN

Ambt-Delden – De tentoonstelling toont de vreemdste, mooiste, meest bedreigde of bijzondere planten, de zogenaamde kroonjuwelen. In de tuinen van Twickel zijn dat onder meer de moerascipres en de eeuwenoudecitrusbomen. De bezoeker krijgt deze planten gepresenteerd op een vernieuwende manier: via de Hortus Chat op je smartphone.

Terwijl je door de tuinen wandelt stuurt de Hortus Chat je een bericht als je dicht bij de plant bent. “Mijn bladeren zijn enorm en veel mensen denken dat ik een soort rabarber ben.” zegt dan opeens het mammoetblad. “Zie je me al?” De Hortus Chat laat je praten met planten en wijst je op dingen die je anders misschien niet snel opmerkt: hoe een bepaald blad voelt, hoe een specifieke plant geurt, waarom een plant is zoals hij is. De app is voor iPhone en Android beschikbaar via AppStore en Google Play store.

De tentoonstelling Kroonjuwelen loopt t/m 22 augustus en is in de Tuinen & Park van Twickel te bezoeken tijdens de reguliere openstelling, woensdag t/m zondag, van 10.00-17.00 uur, entree € 5,00 per persoon. kinderen t/m 16 jaar gratis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here