Stichting Doors Wide Open is zeer vereerd met een toekenning van het Oranjefonds ten hoogte € 15.200 voor twee projecten.

Het Oranjefonds verleend deze gelden op basis van de euro voor euro regeling, Stichting Doors Wide Open dient door eigen inbreng, andere donaties of giften en acties de andere helft in te brengen om voor de toekenning in aanmerking te komen.

Voor het project de uitbreiding van dagbesteding het Rustpunt in Markelo waar naast de vaste gasten ook steeds meer vluchtelingen gebruik van maken is een bedrag van € 6.500 toegekend. Het project heeft een totaal kostenpost voor het eerst jaar van € 13.000 voor huur, aanschaf materialen en gereedschappen, uitbreiding aardappelland, waterpomp e.d. Door deze investering kan het aantal dagen en gebruikers fors uitgebreid worden. Voor de Statushouders is het een mooie manier van inburgering, taalkennis verrijking en kan men zelf op die manier ook maatschappelijk een bijdrage leveren.
Verder wil de stichting het vrijwilligersbeheer optimaliseren, in de hulpverlening aan gezinnen die rond de armoede grens leven is een uitbreiding van 5 naar 10 mensen richting toekomst noodzakelijk om mensen te kunnen blijven bijstaan volgens de Missie van Doors Wide Open. Voor werving, opleiding, automatisering kosten en onkostenvergoedingen met een totaal investering van € 17.500 heeft Oranje fonds een toezegging gedaan van € 8700,00

De stichting bestaat nu 2,5 jaar en boekt goede resultaten m.b.t. de hulp aan gezinnen die rond de armoede grens leven in de Hof van Twente. Het totaal concept van begeleiding op maat en praktisch hulp gebracht met veel liefde, tijd en zorg werpt zijn vruchten af. Afgelopen jaar werd ruim 30.000 euro met praktische zaken geïnvesteerd in gezinnen, dit bedrag werd bij elkaar gebracht door donaties, acties en een eigen winkel. Naast bovengenoemde projecten draait de stichting nog meerdere projecten zoals een eigen jongeren club de Hof jongeren en een boodschappendienst voor ouderen.

Het Oranje fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met 31 miljoen euro zo’n 9.300 initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. ondersteund door de Nationale Postcode loterij, de Lotto en door Vrienden van bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het oranjefonds.
Noot voor de redactie: Voor informatie over het Oranje Fonds neemt U contact op met Nerina Vilchez, Adviseur Publiciteit, telefoon: 030-2339348.
Voor informatie over Stichting Doors Wide Open, contact persoon Seine Braakman : 06-20539460

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.