Home Nieuws PvdA: houdt aandelen en tarieven Twence in eigen hand

PvdA: houdt aandelen en tarieven Twence in eigen hand

227
0
DELEN

De PvdA Hof van Twente wil dat de gemeente haar aandelen in afvalverwerker Twence houdt. De partij vindt verkoop een te groot risico omdat de gemeente dan niets meer over de afvaltarieven te zeggen heeft.Ook kunnen de aandelen naar durfkapitalisten gaan, dat is n.l. al eerder gebeurd met vuilverwekkers. Om gemeenten die toch willen verkopen tegemoet te komen wil de PvdA dat zij mee blijven doen aan de duurzaamheids-agenda voor Twente. Dat zou kunnen door de opbrengst van aandelen weer in te zetten bij Twence. De PvdA hoopt op steun voor de motie die ze indienen in de raadsvergadering van 18 april.

Meerdere Twentse gemeenten willen op dit moment hun aandelen van Twence van de hand doen. Om hen tegemoet te komen stellen de sociaal democraten in diverse gemeenteraden in Twente voor om in te gaan op het verzoek van de stad Munster om aandeel houder te mogen worden. Het plan is dan om deze aandelen uit te ruilen met de gemeenten die willen uittreden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.