Op vrijdag 25 september planten 200 kinderen bomen aan de Hochtweg in Markelo. Deze kinderen komen uit alle provincies van Nederland en uit Aruba, Sint Maarten en Curaçao. Op de locatie aan de Hochtwegworden 200 bomen geplant in de vorm van een wimpel. Dit bos wordt een monument dat herinnert aan de viering van ‘200 jaar Koninkrijk’. Naast de kinderen planten ook de eregasten een cirkel van Koningslinden. De eregasten zijn de gevolmachtigde ministers Boekhoudt van Aruba, Wiels van Curacao en Fleming van Sint Maarten. Burgemeester Nauta van gemeente Hof van Twente zal de gasten verwelkomen samen met Boomfeestdagvoorzitter Hoes. De locatie in gemeente Hof van Twente voor het Koninkrijksbos is aangedragen door Staatsbosbeheer, de moederorganisatie van de Boomfeestdag. Aan de Hochtweg in Markelo is de afgelopen jaren de Boomfeestdag gevierd en is het Mapei-bos geplant als groene oversteek voor dieren tussen de Herikerberg en de Sallandse Heuvelrug. Dit bos wordt nu uitgebreid met het Koninkrijksbos.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.